viernes, 1 de agosto de 2014

HEM PERDUT LA POR A LES RATES?

Fa uns dies compartiem amb vosaltres la notícia que a París, als jardins del Museu del Louvre, milers de #rates surten cada dia a la gespa atretes per les restes de menjar que els turistes hi deixen al seu pas. Però el més sorprenent de la notícia, no era tant el fàstic que pot fer-nos imaginar l'escena, sinó que, segons contava el periodista, els rosegadors han esdevingut un entreteniment per la quitxalla i fins i tot hi ha visitants que comparteixen l'entrepà amb els animalons i es posen a fer la migdiada sobre la gespa tot deixant que els passin pel damunt. I nosaltres... al·lucinem!
La notícia afegia que els serveis municipals de neteja treballen per solucionar el problema (si necessiten bons professionals els convidem a contactar amb #Qntrolplaga ;), però alguns dels responsables han arribat a dir que d'ençà l'aparició del Ratatouille les #rates i #ratolins han passat a ser uns animalons simpàtics que no ja no provoquen fàstic i por a tothom. I nosaltres... tornem a al·lucinar!
Ratatouille ens sembla una molt bona pel·lícula i el seu protagonista tot un encant, com abans ens ho han semblat el Mickey, la Minnie, el Jerry (Tom & Jerry), el Pixei i el Dixei, el Superratón... La llista és tan llarga que pareix que la indústria hagi volgut afavorir la imatge que tenim de rates i ratolins, però la realitat és una altra i cal no oblidar-la.
Tot i que hi ha infinitat d'espècies de rata i cal dir que no totes són iguals de perilloses, segons els seus hàbitats i costums, la rata comú que trobem a les ciutats (clavegueres, escombraries, i qualsevol lloc on puguin trobar aliment), són un risc per a la salut pública i portadors de nombroses malalties que no es poden prendre a broma: febre tifoidea, hantavirus, salmonel·losi, leishmaniosi, triquinosi... A més poden arribar a ser molt agressives quan no tenen menjar i necessiten alimentar-se, i poden contaminar amb molta facilitat l'aigua, els aliments i les mercaderies amb les que han entrat en contacte.
Des de Qntrolplaga us recomanem que sapigueu destriar la ficció de la realitat i que no us prengueu a broma un dels animalons més perillosos per a la salut. Contacteu amb nosaltres si necessiteu dels nostres serveis i posarem en marxa les mesures més indicades (mecàniques, físiques o químiques) per allunyar les rates de casa vostra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario