martes, 19 de agosto de 2014

Per què els #coloms són un #perill per la #salut?


Els veiem a infinitat de racons: a sobre els edificis, als bancs, a les voreres i sobretot en plaçes i jardins. Són els #coloms, uns animals que poden ocasionar molts #danys tant a la #salut de les persones com als edificis, mobiliari o collites.

Els coloms posen i nien en els #edificis, causant estralls en l'entorn i embrutant façanes, parets, cotxes i persones. A més, contaminen #aliments amb els ectoparàsits de les seves plomes i la pols de la seva activitat. Els seus #excrements, altament corrosius, destrueixen jardins, arbres, plantes i pedres. També són corrosius amb la #maquinària ja que acceleren el seu envelliment, encara que no sigui aparent.

Però sobretot són un #perill per a la #salut de les #persones. Els coloms introdueixen plagues i malalties al ser portadors de puces, paparres, àcars i aràcnids. S'han catalogat fins a 40 #malalties transmissibles a l'ésser humà pel colom, com la salmonelosis, la gastroenteritis o l'encefalitis. I tot per culpa d'un fong que es diposita en els excrements dels coloms i que el vent s'encarrega de repartir a tort i a dret.

Per això és important que ens truqueu si teniu #problemes amb els #coloms. Nosaltres trobarem la #solució i realitzem #preventius per #evitar l'entrada d'aus en edificis. En cada cas, estipulem l'actuació més adient: la instal·lació d'una xarxa o altres paranys, captura amb gàbies o es poden utilitzar mètodes químics per mantenir allunyades a les aus.



No hay comentarios:

Publicar un comentario