jueves, 17 de julio de 2014

ALGUNS CONSELLS PER GAUDIR DE L'ESTIU SENSE PICADES DE MOSQUITS

Sol, mar, vacances, relax... I #mosquits!!! Arribat l'estiu, segur que molts de vosaltres, com cada any, ja patiu les seves picades.

El saber popular diu que els mosquits piquen especialment a la gent de sang dolça, però això no té cap mena de fonament científic. El que sí està demostrat és que els mosquits prefereixen les temperatures corporals més aviats altes, que es senten atrets per determinades substàncies que es troben a la nostra pell i per la roba humida, especialment si aquesta humitat prové de la suor corporal.


Els darrers anys, a més, la presència del #mosquittigre a Catalunya ha fet que les picades de mosquit siguin més que una molèstia, ja que aquesta espècie s'ha confirmat com una de les transmissores de moltes malalties entre els humans. A Sud-amèrica i la zona del Pacífic ja fa anys que és un greu problema i se'l considera un vehicle de transmissió del #dengue, la #febregroga i altres malalties prou importants. A Catalunya, les darreres setmanes, també s'ha declarat com a transmissor de diferents casos de chikungunya, una malaltia tropical que provoca febre alta, dolors articulars, malestar general i erupcions cutànees.


Tot i que és molt recomanable acudir a especialistes quan la plaga de mosquits es converteix en un problema greu, sempre hi ha alguns consells que us poden ajudar a mantenir-los lluny:

- Evitar la creació d'espais on és sabut que els mosquits es senten especialment a gust: aigua estancada, tolls, escombraries, menjars i dolços, jardins florits...

- Anar en compte en les primeres i darreres hores de sol, ja que és quan més els hi agrada picar.

- No fer servir colònies ni productes d'higiene especialment dolços i vigilar l'higiene corporal (els olors corporals forts els atreuen especialment)

- Apagar els llums a la nit i fer servir mosquiteres en cas de necessitat

Si així i tot els mosquits us segueixen amargant l'estiu no dubteu en contactar amb nosaltres. A Qntrolplaga realitzarem el tractament de xoc i control més adient perquè pugueu gaudir de les vacances com us mereixeu!






No hay comentarios:

Publicar un comentario