miércoles, 9 de julio de 2014

A L'ESTIU TOTA CUCA VIU!

I a la tardor, i a l’hivern, i a la primavera… de fet, les #cuques, #escarabats de cuina o #paneroles, són uns #insectes que poden viure en les circumstàncies més adverses i estranyes… Vols saber-ne més curiositats?

Saps que les cuques poden viure sense cap? Una de las curiositats més interessants de les cuques és que poden viure durant setmanes fins i tot sense cap! Les cuques tenen el seu cervell en el cos i no en el cap, per això, si se’ls hi talla el cap poden sobreviure durant setmanes, tot i que al final acabaran morint per no poder alimentar-se.

Saps que les cuques podrien sobreviure a una bomba nuclear? Les cuques poden viure a dosis de radiació molt més altes que els humans depenent del punt en que es trobi el seu cicle de muda, per això, en cas d’exposició radioactiva moltes d’elles sobreviurien al menys en un primer moment.

Saps que poden sobreviure un més sense beure aigua i que en cas de necessitat podrien absorbir l’humitat ambiental? Saps que algunes femelles només copulen amb el mascle un cop i que a partir d’aquí posaran ous tota la vida? Saps que poden arribar als 9 cm de grandària?

I ara el més interessant... Saps que existeixen més de 3500 subespècies de cuques a tot el món? Saps que són una de les causes principals de la transmissió de malalties entre els humans? Saps que poden contaminar els aliments i els estris de cuina amb el seu simple contacte? Doncs ara ja ho saps ;)

Cuques, escarabats de cuina o paneroles... Les anomenis com les anomenis, pel teu bé, no dubtis a contactar amb Qntrolplaga si cal posar-lis fi.




No hay comentarios:

Publicar un comentario